Asperge Frittata
Wat zit er in de Asperge Frittata?
Ingrediënten
2 eiwitten
1 heel ei
1 bosje asperges
1-2 teentjes fijngesneden knoflook
1 Theelepel fijngemalen gedroogde uitjes of uienpoeder, heel fijn gesneden verse ui mag ook
1 eetlepel water
I theelepel gedroogde peterselie of 1 takje verse
zout/peper (naar smaak)
tabasco (optioneel als u van pittig houd)
Bereiding
Verwarm de pan voor tot het matig verhit is.
Maak de asperges schoon snijd de eindjes eraf en gooi die weg. Snijd vervolgens de asperges in 2 á 3 stukken.
Voeg de asperges samen met de knoflook in de pan tot het geheel beetgaar is.
De oven voorverwarmen op 225gr.C
Mix in een beslagkom de eieren met het water tot een dikke en schuimige substantie en voeg hieraan de asperges, gesneden uitjes, peterselie, zout en peper toe. (I.p.v. zout en peper mag u ook een schepje knor drinkbouillon tuinkruiden gebruiken.)
Giet het beslag in een braadslee, bakblik, ovenvaste schaal of een muffinblik (voor meeneem kuipjes)met een antiaanbaklaag.
Bij gebruik van een bakblik of ovenschaal zonder antiaanbaklaag kunt deze vooraf voorzien van bakpapier en daar het beslag in gieten.
Giet het beslag wanneer je muffin bak blik gebruikt tot ongeveer driekwart van het vormpje zodat het gebak de ruimte heeft goed te garen.
Plaats de schaal 10 á 15 minuten in de oven. Lekker met tabasco, of sambal oelek voor de liefhebbers die van pittig houden.
Doe er 5 minuten voordat het tijd is om ze eruit te halen royaal geraspte kaas overheen.