Boerenomelet
Wat zit er in de Boerenomelet
Ingrediënten
1 heel ei
2 eiwitten
1 eetlepel melk
2 a 3 Champignons
¼ ui
Boerensoepgroenten
Knor drinkbouillon
Peper
Bereiding
Doe in een beslagkom een heel ei en twee eiwitten (door de eierdooier te verwijderen.
Dit kan met een eierscheider of de dooier in de dopjes over te gooien en het wit eruit te laten vallen.
Doe hier een eetlepel melk bij, snufje knor drinkbouillon tuinkruiden.
Dit is om de omelet op smaak te brengen.
U mag ook zout of peper gebruiken.
Kluts het geheel goed door elkaar met een garde.
Snijd de champignons in plakjes.
Bak ze in een pan met anti aanbaklaag( of gebruik een teflon bakmatje v/d Blokker).
U kunt ook bouillon oplossen en hier de champignons in garen.
De boerensoepgroente indien u een pakje kant-en-klaar gebruikt van wortelen en pompoen ontdoen.
Vervolgens de soepgroente bij de champignons in de pan gooien en deze beetgaar bakken. Doe de uitjes hier ook bij.
Wanneer alles half gaar is doe hier dan de eiermix bij en laat het op een half laag vuurtje gaar bakken.
U kunt er ook een roerei van maken als u dit lekkerder vindt.
Tip.
U kunt dit ook als ovenschotel bereiden door de groenten in een ovenschaaltje te doen en na 5 minuten in de oven de eiermix hieraan toe te voegen.
De bodem van de ovenschaal even bestrooien met een fijngemalen grisini soepstengel.
Het is ook mogelijk andere soorten groenten te gebruiken.