Mixed pickles 

Wat zit er in de Mixed pickles?

 
Ingrediënten 
Een middelgrote komkommer zaden verwijderen en snijden in rechte stukken vrij grof
1 á 2 teentjes knoflook in dunne plakjes 
2 rode uien
1 gember
2 sjalotjes
3 Paprika’s (Rood, groen, geel, oranje mag ook)
Kool (Heel fijn gesneden mag je gebruiken hoeft niet)
1 á 2 bosjes Radijs( ruikt erg sterk tijdens het pekelen en rimpelt heel erg maar is wel erg lekker wanneer het goed is ingemaakt. Niet te lang in zout laten maar 1 a 2 uur daarna ontzouten en inmaken in de azijn met citroensap, zoetstof.

kijk in de lijst met toegestane groenten welke je mogelijk nog zou kunnen pickelen.
¼ - ½ bekertje  appel cider azijn of gewone azijn.
3 eetlepels citroensap  Zout  Stevia of Zoetstof naar smaak( stevia is een plantaardige zoetstof die u bij de natuurwinkel kunt kopen) 

Bereiding  
Meng vloeibare ingrediënten samen. Snijd alle ingrediënten in dezelfde richting fijn. De zaden uit de komkommer halen en vervolgens alle ingrediënten met royaal zout Pekelen. Doe ze in een glazen wekpot en laat het geheel enkele uren of 1 nacht staan. De volgende dag het geheel in een zeef gooien en goed ontzouten. Doe alles weer in de pot en voeg alle vloeibare ingrediënten toe. Laat de pickles 3 á 4 dagen rusten alvorens het te gebruiken. Het mag ook een week staan. Het beste op een koele donkere plek bewaren.
Als variatie kun je een aantal winterwortels fijn schrappen en toevoegen. Pompoen kun je toevoegen elke toegestane vrucht of groente kun je in principe pickelen.
Lekker als snack of bij het eten